Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Kary JózsefMióta nincsenek nyomtatványok a közművelődési tevékenység eredményeinek rögzítésére, minden szervezet maga dönt arról, hogy milyen adatot, milyen formában gyűjt. A gyakorlatok nagyon eltérőek. A szabály nem változott, az adatszolgáltatásért az adatszolgáltató felel. A 2013. évi jelentés Excel változata alkalmas az egyes tevékenységek rögzítésére, kitöltésével az elemi adatok bizonyító erejű nyilvántartása is elkészíthető.

Közművelődési intézményeknek, kulturális tevékenységet végző civil szervezeteknek, kulturális vállalkozásoknak egyaránt ajánljuk a 2013. évről készítendő közművelődési statisztikai jelentés Excel változatát.

A Nemzeti Művelődési Intézet Heves Megyei Irodája, úgyis, mint megyei feldolgozó központ, több megkeresést kapott azzal kapcsolatban, milyen módon lehet eleget tenni annak a jogszabályi követelménynek, mely szerint a tevékenységgel kapcsolatban keletkezett elemi adatok összegzését kell rögzíteni a jelentésben. A kérdések azt jelzik, hogy a kollégákat – bár az adatszolgáltatás csak 2014 januárjától esedékes – foglalkoztatja a probléma. Tapasztalatunk szerint minél kisebb az intézmény, szervezet, annál valószínűbb, hogy csak az emlékezet, az asztali naptár, a határidőnapló a legfőbb adatforrás.

Igaz, hogy mindjárt kezdődik az utolsó negyedév, mégis arra gondoltunk, hogy jobb előbb, mint utóbb reagálni, orientálni, segíteni. Megosztjuk a jelentés olyan verzióját, mely sorok beszúrásával alkalmas egy-egy tevékenység adatainak rögzítésére, így megalapozza az éves jelentést.

Szerző: Kary József

Forrás: NMI

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760