Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

NMI és a KKOSZ között létrejövő stratégiai megállapodás aláírásaA KKOSZ hagyományos őszi konferenciája első napján írta alá Szente Béla, a Kulturális Központok Országos Szövetsége elnöke és Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója a két szervezet között létrejövő stratégiai együttműködési megállapodást Kecskeméten.

Ragyogó napsütés és tavaszias idő fogadta Kecskeméten a Kulturális Központok Országos Szövetsége konferenciájának látogatóit a hírös városban. A tanácskozás meghirdetett programja plenáris előadásokkal, szekcióülésekkel, közösségi programokkal és helyi gasztronómiai különlegességekkel várta az országos szervezet tagintézményeinek képviselőit, akik az előzetes várakozásokhoz mérten is szép számban összegyűltek a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban.

A konferencia közönségét és a délelőtti plenáris ülés előadóit elsőként Szente Béla, a KKOSZ elnöke üdvözölte; mint mondta, fontosnak tartja, hogy a szervezet képviselői évente találkozzanak és megvitassák a közművelődési terület aktualitásait és kicseréljék a tapasztalatokat.

A városvezetés nevében Mák Kornél, Kecskemét megyei jogú város alpolgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. Beszédében hangsúlyozta, a kulturális fejlesztésekre építve, a társterületekkel együttműködve, a civil szervezetek bevonásával a kultúra a társadalomfejlesztés egyik meghatározó építőeleme.

Az alpolgármester köszöntője után Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója az országos háttérintézményben történt strukturális, tartalmi és finanszírozási változásokról tájékoztatta az egybegyűlteket, majd röviden ismertette az intézet stratégiai megállapodásainak irányait, célját, eddigi eredményeit és a területet érintő, várható hosszú távú hatásokat.

Az előadást rövid fórum követte, majd sor került a programban meghirdetett ünnepélyes eseményre, a Nemzeti Művelődési Intézet és a Kulturális Központok Országos Szövetsége között létrejövő stratégiai megállapodás aláírására. A dokumentum szövegét Dr. Németh János István, a Nemzeti Művelődési Intézet Stratégiai Főosztályának vezetője ismertette a jelenlévőkkel. Az aláírás protokolláris ceremóniáján Brüll Edit, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közművelődési Főosztályának vezető-főtanácsosa is részt vett. Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója és Szente Béla, a Kulturális Központok Országos Szövetsége elnöke a megállapodás aláírása után a két szervezet konkrét együttműködési területeiről és kapcsolódási pontjairól tájékoztatta a szakma képviselőit.

A délelőtti programot Dombi Ildikó, a Nemzeti Művelődési Intézet Módszertani Főosztályának vezetője zárta előadásával. A szemléletes képekkel illusztrált prezentáció részletesen ismertette az intézmény módszertani munkáját, a megyei irodahálózat kötelező és választható feladatait, valamint a feladatfinanszírozási rendszer keretében megvalósuló projektek főbb gazdasági és szakmai indikátorait.

Forrás: NMI.hu

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760