Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

EMMICsokonai Vitéz Mihály-díj
Népművészet Mestere díj
Népművészet Ifjú Mestere díj
Bessenyei György-díj
A Kultúra Magyar Városa cím

Háttér:

I. kormánykitüntetés
(A Magyar Köztársaság Kiváló Művésze, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze, a Magyar Köztársaság babérkoszorúja, a Népművészet Mestere díj alapításáról szóló 268/2004. (IX. 24.) Korm. rendelet szabályozza.)

A Népművészet Mestere díj
(A díj a kiemelkedő népművészeti tevékenység elismerésére adományozható.)

II. miniszteri díjak
(Az emberi erőforrások minisztere által adományozható elismerésekről szóló 49/2012. (XII. 15.) EMMI rendelete, és az emberi erőforrások minisztere által adományozható elismerések és egyes állami kitüntetések kezdeményezésének részletes szabályairól szóló 7/2013. (III. 1.) EMMI utasítás szabályozza.)

Közművelődési díjak a kulturális ágazatban:

 1. Bessenyei György-díj
  (A díj azoknak a közművelődési intézményekben, más szervezetekben dolgozó közművelődési szakembereknek adományozható, akik huzamosabb ideig kiemelkedő közművelődési tevékenységet folytatnak, elméleti tevékenységükkel, új módszerek kidolgozásával, azok alkalmazásával és terjesztésével szolgálták a korszerű művelődést és a művészi ízlés fejlesztését.)
 2. Csokonai Vitéz Mihály-díj
  (A díj a nem hivatásos, amatőr színjátszás, vers- és prózamondás, bábjátszás, kórus- és zeneművészet, képző-, fotó-, film-, video-, táncművészet, valamint a hagyományőrzés, a tárgyalkotó és előadó népművészet területén elért kimagasló művészeti munka elismeréséért
  amatőr alkotó- és előadóművész természetes személyek
  amatőr alkotó- és előadóművészeti csoportok 
  részére adományozható.)
 3. A Népművészet Ifjú Mestere díj
  (A díj egyes népművészeti ágakban kiemelkedő alkotó- vagy előadóművészeti teljesítmény elismerésére 15-35 év közötti népművészeti alkotó- és előadóművészek részére adományozható.)


A közművelődés területét érintő egyéb kulturális díjak:

A Magyar Kultúra Városa cím
(A cím Magyarország kulturális, művészeti életét kiemelkedően támogató, kulturális értékeit példásan bemutató tevékenység elismeréséért
megyei jogú városok,
10 000 lakosúnál nagyobb városok,
10 000 lakosúnál kisebb városok
részére adományozható.)

III. Közművelődési minőség-díjak
(A „Minősített Közművelődési intézmény Cím” és a „Közművelődési Minőség Díj” adományozásáról szóló 10/2010. (III. 11.) OKM rendelet szabályozza.)

 • Minősített Közművelődési Intézmény
 • Közművelődési Minőség Díj

(A Cím és a Díj azoknak a közművelődési intézményeknek adományozható, amelyek a közművelődés minőségfejlesztésének alkalmazásával kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A Címet azok a közművelődési intézmények nyerhetik el, amelyek megfelelnek az évenként közzétett pályázati kiírásban foglalt követelményeknek. A Díjat évente egy közművelődési intézmény nyerheti el. A Díjra azok az intézmények pályázhatnak, amelyek rendelkeznek Címmel, és megfelelnek az évenként közzétett pályázati kiírásban foglaltaknak.)

 

Forrás: emmi.hu és emmi.hu

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760