Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Bárdos Lajos VegyeskarG. Horváth József 1986-ban hozta létre a már régebben is vezetése alatt álló kórusainak tagjaiból. Ma már csak ez a kórus képviseli azt a kórushangzást, amely Bartókot, Kodályt, Bárdost, és a XX. század első felének magyar kórusszerzőit megihlette; egy nagy hagyomány örököse, melyet a II. világháború előtti magyar kórusmozgalom elindítói alapoztak meg. Ebben annak is bizonyára nagy szerepe volt, hogy G. Horváth József, Bárdos Lajos veje első kézből vehette át e hagyomány apósától és mesterétől, és ismerhette meg e stílus más módon el nem sajátítható titkait.
Karnagy: Somorai Eleonóra

A kórust, amely a II. Világháború előtti magyar kórus-mozgalom elindítóinak hagyományait őrzi, G. Horváth József alapította. Az énekkar fennállásának kezdete óta rendkívül aktív, számos sikeres hazai és külföldi fellépést tudhat maga mögött. Műsoraiban az egyszerű népdalfeldolgozásoktól a nagyzenekari oratóriumig a kórusirodalom szinte minden műfaja megtalálható. Gyakran énekli Kodály, Bartók, Bárdos műveit, de repertoárján a reneszánsz és a barokk kor acapella művei, Vivaldi, Mozart, Liszt Ferenc miséi, Händel, Bach és Brahms oratórikus művei is szerepelnek.

Próbáit minden csütörtökön este 18.30-tól 20.30-ig a Corvinus Egyetem Budai Campusán tartja. (Budapest XI., Villányi út 29-43.)

Információ: Somorai Eleonóra, 30/364-3429; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: bardoslajoskorus.oldalunk.hu

Fellépések 2018-ban:

  • Magnificat
    Időpont: 2018. szeptember 15. 19.00 óra, helyszín: Szent József Templom (1165 Budapest, Paulheim József tér 1.)
    A Bárdos Lajos Vegyeskar Magnificat című koncertje Mozart, Bach, Vivaldi műveiből.

A kórus fennállásának kezdete óta rendkívül aktív volt. Külföldön Finnországtól Dél-Franciaországig, Csíkszeredától Berlinig számos helyen mutatta meg, hogy zenekultúránk nemcsak a cigányzenét és Kálmán Imrét jelenti. Vendégül láttunk kórusokat Norvégiából éppúgy, mint Németországból vagy Lengyelországból. Szívünkben őrizzük a közös hangversenyek semmi máshoz nem hasonlítható légkörét. Nemzeti hagyományaink ápolása a legfőbb feladatunk, de tudjuk, ennek aranyfedezetét csak az európai zenekultúra legjavának ismerete adja meg. Repertoárunkban megtalálható a reneszánsz és a barokk kor a capella művei, Vivaldi, Mozart, Liszt Ferenc miséi, Händel, Bach és Brahms oratórikus művei. Sajnos, ezeket a zenekari kíséret igen magas költségei miatt ma már alig-alig tűzhetjük műsorra ...

A Magyar Rádió kórusunk előadásaiból többórányi felvételt őriz. Tevékenységünk koronája az a zenetörténeti értékű felvétel, amely Kodály két művének, a Missa brevisnek és a Budavári Te Deumnak a Zeneakadémián tartott hangversenyt rögzíti, szellemében talán minden más előadásnál hitelesebben.

A kórust G. Horváth József halála (1997) óta Somorai Eleonóra vezeti.
Információ:
Telefon: +36 30/364-3429; E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bárdos Lajos VegyeskarBárdos Lajos Vegyeskar»

Az énekkar tagjai sorába folyamatosan fogad jelentkezőket! 

 


 

Mentés

Mentés

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760