Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Bárdos Lajos VegyeskarG. Horváth József 1986-ban hozta létre a már régebben is vezetése alatt álló kórusainak tagjaiból. Ma már csak ez a kórus képviseli azt a kórushangzást, amely Bartókot, Kodályt, Bárdost, és a XX. század első felének magyar kórusszerzőit megihlette; egy nagy hagyomány örököse, melyet a II. világháború előtti magyar kórusmozgalom elindítói alapoztak meg. Ebben annak is bizonyára nagy szerepe volt, hogy G. Horváth József, Bárdos Lajos veje első kézből vehette át e hagyomány apósától és mesterétől, és ismerhette meg e stílus más módon el nem sajátítható titkait.
Karnagy: Somorai Eleonóra

A kórust, amely a II. Világháború előtti magyar kórus-mozgalom elindítóinak hagyományait őrzi, G. Horváth József alapította. Az énekkar fennállásának kezdete óta rendkívül aktív, számos sikeres hazai és külföldi fellépést tudhat maga mögött. Műsoraiban az egyszerű népdalfeldolgozásoktól a nagyzenekari oratóriumig a kórusirodalom szinte minden műfaja megtalálható. Gyakran énekli Kodály, Bartók, Bárdos műveit, de repertoárján a reneszánsz és a barokk kor acapella művei, Vivaldi, Mozart, Liszt Ferenc miséi, Händel, Bach és Brahms oratórikus művei is szerepelnek.

Próbáit minden csütörtökön este 18.30-tól 20.30-ig a Corvinus Egyetem Budai Campusán tartja. (Budapest XI., Villányi út 29-43.)

Információ: Somorai Eleonóra, 30/364-3429; Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Honlap: bardoslajoskorus.oldalunk.hu

Fellépések 2018-ban:

  • Magnificat
    Időpont: 2018. szeptember 15. 19.00 óra, helyszín: Szent József Templom (1165 Budapest, Paulheim József tér 1.)
    A Bárdos Lajos Vegyeskar Magnificat című koncertje Mozart, Bach, Vivaldi műveiből.

A kórus fennállásának kezdete óta rendkívül aktív volt. Külföldön Finnországtól Dél-Franciaországig, Csíkszeredától Berlinig számos helyen mutatta meg, hogy zenekultúránk nemcsak a cigányzenét és Kálmán Imrét jelenti. Vendégül láttunk kórusokat Norvégiából éppúgy, mint Németországból vagy Lengyelországból. Szívünkben őrizzük a közös hangversenyek semmi máshoz nem hasonlítható légkörét. Nemzeti hagyományaink ápolása a legfőbb feladatunk, de tudjuk, ennek aranyfedezetét csak az európai zenekultúra legjavának ismerete adja meg. Repertoárunkban megtalálható a reneszánsz és a barokk kor a capella művei, Vivaldi, Mozart, Liszt Ferenc miséi, Händel, Bach és Brahms oratórikus művei. Sajnos, ezeket a zenekari kíséret igen magas költségei miatt ma már alig-alig tűzhetjük műsorra ...

A Magyar Rádió kórusunk előadásaiból többórányi felvételt őriz. Tevékenységünk koronája az a zenetörténeti értékű felvétel, amely Kodály két művének, a Missa brevisnek és a Budavári Te Deumnak a Zeneakadémián tartott hangversenyt rögzíti, szellemében talán minden más előadásnál hitelesebben.

A kórust G. Horváth József halála (1997) óta Somorai Eleonóra vezeti.
Információ:
Telefon: +36 30/364-3429; E-mail:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bárdos Lajos VegyeskarBárdos Lajos Vegyeskar»

Az énekkar tagjai sorába folyamatosan fogad jelentkezőket! 

 


 

Mentés

Mentés

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760