Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Mosolyog a villamos, mesélnek a megállókJúlius elsején indul a BKK, a Mosoly Alapítvány, a JCDecaux Magyarország médiavállalat és a BKV közös kampánya. A résztvevők együttes erővel szeretnének mosolyt csalni a fővárosban közlekedők arcára, egyúttal felhívni a figyelmet a súlyos betegségen áteső gyermekek lelki gyógyulására.

Az összefogással elkezdődött az az egy hónapon át tartó kampány, amely már ismerős lehet a közösségi közlekedés résztvevői számára. A Combino-villamosok 2018-ban mosolyogtak először a budapesti utasokra, ezzel is emlékeztetve mindenkit, mennyire fontos az élet minden területén figyelni egymásra, és a gyermekekre, különösen, ha nehézségekkel küzdenek.  A villamosok 2021-ben is tovább mosolyognak, emellett elkészült a Mosoly Alapítvánnyal közösen nyolcféle plakát, amelyek meséket idézve juttatnak el optimista üzeneteket a közlekedőknek. Ezekkel a plakátokkal találkozhatnak az utazók a villamosmegállókban, valamint a BKK és a Mosoly Alapítvány Facebook-oldalán.

A Mosoly Alapítvány művészetterápiás munkájában nagy szerepet játszanak a mesék, hiszen azok lehetőséget adnak a gyerekeknek, hogy a szimbólumok nyelvén fejezhessék ki belső élményeiket, tapasztalataikat: saját kezükbe veszik a sorsuk irányítását, döntenek, cselekednek és küzdenek, megtapasztalják, hogy a cselekvő akarat mindig meghozza a gyümölcsét, a hős elnyeri jutalmát. A Mosoly-csapat által a világ minden tájáról kiválasztott meseidézetek a terápiás szakmai munka fontosságát szeretnék hangsúlyozni. Emellett arra is hivatottak, hogy a koronavírusjárvány okozta feszültséggel teli időszak után egy-egy pillanatra kizökkentsék az utazót a hétköznapok rutinjából, elkísérjék őt és akár saját erőforrásává is váljanak.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV lényegesnek tartják azt, hogy különböző civil szervezetekkel együttműködve fontos társadalmi és szociális problémákra hívják fel a figyelmet. Számos kampányban és rendezvényen vettek részt, annak érdekében, hogy támogassák partnereiket. Ilyen kampány volt például a Mikulástroli, az Idősek világnapja vagy a Fogyatékossággal élők világnapja.
 
A Mosoly Alapítványról

A 24 éves múlttal rendelkező Mosoly Alapítvány hiánypótló mese- és művészetterápiás szolgáltatással segíti azokat a gyerekeket és családjaikat, akiknek súlyos betegség vagy trauma következtében felborult a testi-lelki egyensúlyuk. Kórházi terápiás foglalkozásaik és a rehabilitációt segítő hosszú távú csoportjaik Budapesten, Pécsett és Debrecenben elérhetők. Évente kb. 400-450 terápiás foglalkozást tartanak, mintegy 800 gyerek részvételével. Az alapítvány terápiás szakemberei a legnagyobb krízisben ingyenesen segítik a gyerekek félelmeinek, szorongásainak oldását, hogy családjukkal közösen dolgozzák fel a betegséggel járó traumákat, majd visszailleszkedjenek a megszokott hétköznapokba.

Budapesti Közlekedési Központ
Mosoly Alapítvány


Forrás: BKK.hu

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760