Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Zöld Budapest: Térképen a mikromobilitási pontokA mikromobilitási pontokat – más néven Mobi-pontokat – azért hozta létre a Főváros, hogy a felhasználók rendezetten tudják felvenni és leadni a megosztott kerékpárokat és rollereket. A Mobi-pontok elemei: a tábla, a támasz és a zöld felfestés, amelyek közül legalább az egyik mindig jelen van.

Mikromobilitási pont

Elkészült a Mobi-pontok interaktív, online térképe, ami tartalmazza a fővárosi és kerületi Mobi-pontokat, utóbbiakat tájékoztató jelleggel. A térkép ide kattintva érhető el:
Mikr​omobilitási pontok térképe​​
A Mobi-pontok a belvárosi környezetben 1-2 perc sétával elérhetők és könnyen felismerhetők az oszlopra elhelyezett logó és a parkoló körül felfestett zöld jelölésnek köszönhetően. A Mobi-pontok kialakításánál fontos szempont volt, hogy a főbb forgalomvonzó létesítményekhez (közintézmények, kereskedelmi egységek stb.), valamint a közösségi közlekedési megállókhoz a lehető legközelebb helyezkedjenek el. Elhelyezkedésüknek köszönhetően tehát segítik a rugalmas, kombinált közlekedést is.
A sűrű, hálózatos kialakításuknak köszönhető, hogy könnyen, gyorsan és rugalmasan vehetők igénybe a mikromobilitási szolgáltatások a városban úgy, hogy a közterületek is rendezettek maradnak.

A Mobi-pontokkal kapcsolatos további információk a BKK oldalán​ érhetők el.

Forrás: Budapest.hu

Share
� Lakossági tartalom �

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

Közadatkereső Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760