Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

VándorkiállításA Cri Du Chat Baráti Társaság 2009-ben indította útjára a „Ritka Szépségek" projektet, melynek célja megjelenési lehetőséget biztosítani a ritka betegségekkel élő alkotóknak és a művészeten keresztül elfogadóbbá tenni a többségi társadalmat. Szeretnénk megmutatni, hogy egy sajátos élethelyzet, testi vagy értelmi sérülés nem lehet akadálya az értékteremtésnek. A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel élők Országos Szövetségének (RIROSZ) alapító tagszervezeteként a Ritka Betegségek Világnapjához – mely február utolsó napja – kapcsolódóan hirdetjük meg évente művészeti pályázatunkat és rendezzük meg kiállításunkat a beérkezett pályaművekből. Szeretnénk folyamatosan bővíteni vándorkiállításaink számát, minél több megjelenési lehetőséget találva a rendelkezésünkre álló anyagnak. A felhívás letöltető innen>>

Az alkotóknak lehetőségük van műveiket felajánlani a szervezőknek és az így létrejövő kisebb gyűjteményt további kiállítások, rendezvények keretében igyekszünk eljuttatni minél szélesebb körű közönséghez. Az évente beérkező alkotások száma és az egynapos kiállítás látogatottsága azt bizonyítja, hogy van igény kezdeményezésünkre.

A jelenleg közel 60 műből álló anyag sokszínűsége méltóképpen demonstrálja a ritka betegségekkel élők világát. A mind életkorban, mind testi és szellemi érintettségben nagyon eltérő, de hasonló problémákkal küzdő érintettek közös tulajdonsága a szépre való törekvés, az erőt adó alkotás öröme. Hiszünk abban, hogy ezek az alkotások örömet tudnak csempészni az őket szemlélők életébe is.

Szeretnénk folyamatosan bővíteni vándorkiállításaink számát, minél több megjelenési lehetőséget találva a rendelkezésünkre álló anyagnak.

Bízunk benne, hogy a honlapunkon (www.criduchat.hu) „Ritka Szépségek Gyűjteménye" címszó alatt megtalálható kiállítási anyag megtekintése után az Önök intézménye is úgy dönt, hogy lehetőséget biztosít számunkra a bemutatkozásra.

Várjuk megkeresését az alábbi elérhetőségeken:
Cri Du Chat Baráti Társaság
Bencsikné Mayer Mónika
+36 20 588 3004
Web: www.criduchat.hu
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760