Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Önkormányzati állásközvetítő nyílt ÚjbudánEgyedülálló módon, önkormányzati támogatással nyílt állásközvetítő iroda Újbudán. A megnyitón Hoffmann Tamás polgármester elmondta, hogy a kerület lakói számára nemcsak az állásközvetítés, hanem számos tanfolyam és tanácsadás is térítésmentes. Az irodában kap helyet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kirendeltsége is, amely a kötelező kamarai regisztrációban és a Széchenyi Kártya ügyintézésben segíti a vállalkozásokat.
Fotó: Práger Péter

Az állásközvetítő a Baranyai utca 2. szám alatt, hétfőtől csütörtökig 8.30 és 17.00 óra, péntekenként 8.30 és 16.00 óra között fogadja ügyfeleit. A tanfolyamok februárban indulnak, amelyekre január 24-től lehet jelentkezni.

Budapest XI. kerületében megnyílt az Újbuda Prizma Állásközvetítő Iroda. Az Újbudai Önkormányzat kezdeményezésére, saját nonprofit társasága, az Újbuda Prizma Kft. profilbővítésével létrejött intézmény tapasztalt szakemberekkel várja a kerület álláskeresőit és új munkaerő iránt érdeklődő vállalkozásait.

Hoffmann Tamás, kerületi polgármester az állásközvetítő iroda megnyitóján elmondta, hogy ezzel a kezdeményezéssel is támogatni szeretnék a kerület lakóit életük biztonságosabbá, kiszámíthatóbbá tételében, a vállalkozásokat pedig működésük és fejlődésük számára fontos munkaerő gondjaik megoldásában. Nemcsak az állásközvetítés térítésmentes, hanem azok a szolgáltatások is, amelyek a munkaadók és munkavállalók sikeres egymásra találását segítik. Az álláskeresők tanácsot kaphatnak az önéletrajz és a motivációs levél elkészítéséhez, valamint munkajogi kérdésekben, de indul informatikai és angol nyelvtanfolyam is. A vállalkozások tájékozódhatnak az Önkormányzat pályázati lehetőségeiről, Európai Uniós támogatásokról, és megismerhetik a munkanélküliek foglalkoztatásához kapcsolódó adó- és járulékkedvezményeket.

Az irodában kap helyet a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) kihelyezett ügyfélszolgálata, amely a kötelező kamarai regisztráció kapcsán fogadja a vállalkozásokat, valamint Széchenyi Kártya ügyintézésben nyújt segítséget.

Szatmáry Kristóf, a BKIK elnöke elmondta, hogy további kirendeltségeket nyitnak Budapest különböző pontjain, hogy a vállalkozások könnyebben eleget tehessenek a kötelező kamarai nyilvántartásba vételre vonatkozó jogszabályi előírásnak.

A megnyitón együttműködési megállapodást írt alá Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere és Szatmáry Kristóf, a BKIK elnöke, amelynek célja a kerület gazdasági fejlődésének elősegítése, valamint a feketegazdaság visszaszorítása, különös tekintettel az illegális kereskedelmi és ipari tevékenységre. A megállapodás aláírói egyetértenek abban, hogy az Önkormányzat és a Kamara közötti információcserével hatékonyabbá válik a pályázati források elérése és felhasználása, lehetőség nyílik közös munkahely teremtő programok kidolgozására, az egyeztetések révén pedig olyan helyi jogszabályok születhetnek, amelyek az üzleti forgalom biztonságát és a tisztességes piaci magatartást erősítik.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 1850-es alapítása óta a fővárosi vállalkozói közösség érdekeit képviseli. Tevékenységével a kamara tagjait, a gazdasági élet szereplőit támogatja. Az állásközvetítő irodában nyitott ügyfélszolgálata révén közvetlen kapcsolatot tud kialakítani a kerületi vállalkozásokkal, megismerheti egyéni igényeiket, problémáikat, majd ezeket felhasználva vehet részt a hosszútávú gazdaságfejlesztési programok kidolgozásában.

Az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. tíz évvel ezelőtt a kerületi Szociális Foglalkoztató utódjaként jött létre. Tevékenységének célja a munkanélküliek közhasznú és közcélú foglalkoztatása mellett a hátrányos helyzetű személyek komplex rehabilitációja. A társaság közel 230 főt, többségében megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő személyt alkalmaz. Lőrincz Gergely, a Kft. ügyvezetője a rendezvényen elmondta, hogy az állásközvetítő iroda működését ezen foglalkoztatás szervezésben szerzett évtizedes tapasztalatra, valamint a vállalkozásokkal kialakított kapcsolatrendszerre alapozzák.

Forrás: Újbuda.hu

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760