Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Családbarát Újbuda Program – első információs napKarrier vagy család? Milyen eszközökkel hangolható össze a munka és a magánélet? Ezekre a kérdésekre kereste a választ az önkormányzat azokkal a civil és vállalkozói partnerekkel együtt, akik a tavaly indított Családbarát programhoz csatlakoztak. A kétévesre tervezett program célja, hogy az önkormányzat házon belül és a munkahelyeken kedvező feltételeket teremtsen a családok számára.

Teljes szemléletváltásra ösztönzi a kerületi cégeket a Rugalmas munkahelyek, Családbarát Újbuda néven, európai uniós támogatással indított program. Célja, hogy irányokat és lehetőségeket mutasson, meghatározva azokat a feltételeket, amelyek teljesítésével családbaráttá válhatnak a cégek, vállalatok. Eddig a Humán Szolgáltató Központtal, a Budapest Esély Nonprofit Kft.-vel és az Újbuda Prizmával jött létre az együttműködés, de az önkormányzat több százra bővítené a résztvevők körét. Az önkormányzat „Családbarát Vállalkozás Újbuda” címmel ismerné el a jövőben azokat a vállalkozásokat, amelyek legeredményesebben sajátították el a családbarát szemléletet.

A programhoz kapcsolód első információs napon kerületi vállalkozások és civil szervezetek képviselői jelentek meg. A tanácskozáson Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt időszakban felerősödött a kisgyermekes szülők azon igénye, hogy minél rugalmasabb feltételek mellett térhessenek vissza a munkaerőpiacra. A Családbarát Újbuda Program a munka és a magánélet összehangolásában segíti az embereket – tette hozzá. Hoffmann Tamás polgármester arról beszélt, hogy a családbarát intézkedések remélhetőleg népszerűek lesznek a kerületben, a sikeres példák pedig inspirálóan hatnak majd.

A projekt három fő célt tűzött maga elé. Első a rugalmasabb szolgáltatások és munkaviszonyok kialakítása, ehhez a Budapest Esély Kft. szervez képzéseket, tréningeket. Második a kerületi kisgyermekellátó rendszer fejlesztése a Humán Szolgáltató Központ segítségével, harmadik pedig a családosok igényeihez jobban igazodó nyitva tartási és ügyintézési idő kialakítása.

Pirisi Károly, a Budapest Esély ügyvezetője szerint erősíteni kell a munkavállaló és munkáltató közötti kapcsolatot. Véleménye szerint hálás lesz, jobban teljesít és hű marad a dolgozó, ha munkaadója tekintettel van a családi életére. Így pedig mindkét fél elégedett lehet - tette hozzá.

A rendezvényen megjelenő IBM egyebek mellett rugalmas munkaidővel, otthoni munkavégzés lehetőségével, illetve a GYES-ről visszatérők részmunkaidős foglalkoztatásával támogatja a családos dolgozókat.

 Forrás: Ujbuda.hu

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Keresés Doboz kibontása

Vendégprogramok Doboz kibontása

Fotótár Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760