Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Pordán Ákos, a KézenFogva Alapítvány ügyvezetőjeAz Esélyek utcájának régi lakója, a KézenFogva Alapítvány és a Fruccola, egy közös társadalmi vállalkozást hozott létre, hogy egy kis segítséggel a fogyatékossággal élő embertársaink is megvalósíthassák álmaikat, és egy sikeres együttműködés részesei lehessenek.

A kezdeményezés célja, hogy olyan embereknek adjanak munkát, akik noha fogyatékossággal élnek, de annál szorgalmasabban  tevékenykednek a food truck működtetésében, megmutatva országnak, világnak értékeiket, képességeiket.

A lelkes fiatalok a legfinomabb raclette sajt szendvicseket készítették a fesztiválokon, most azonban a Jupiter lehorgonyzott Budapesten, az Allee Bevásárlóközpontnál. Sok embert ki tudnak szolgálni, hiszen tíz megváltozott munkaképességű személy foglalkozik azzal, hogy kiváló minőségben kerüljenek a finomságok a vendégek kezébe, mindezt pedig környezetbarát csomagolásban. Közös szándékuk, hogy széles társadalmi környezetet elérve és érzékenyítve, a társadalmi vállalkozás ízletes ételeket és italokat kínáljon az érdeklődőknek. Környezettudatos működésük során javarészt hazai alapanyagokat használnak fel. A stabil munkalehetőség mellett, fontos szempont a fenntarthatóan működés, szeretnék, ha minél több Jupiter kocsi elindulna az országban, munkát nyújtva ezáltal fogyatékos embernek.

Pordán Ákos, a KézenFogva Alapítvány ügyvezetője kiemelte, hogy 2008 óta foglalkozik a KézenFogva Alapítvány azzal, hogy a fogyatékossággal élők a nyílt munkaerőpiacon elhelyezkedjenek, ezalatt az idő alatt 1500 embert juttattak munkához.
„Felmerült bennünk 2016-ban, hogy egy olyan társadalmi vállalkozást kellene indítanunk, amely speciálisabb mint a többi, ami egyrészt jól működik, mert a piaci igényeket kielégíti, másrészt pedig a társadalmi hatását is el tudja érni, hiszen ezzel érzékenyíthetjük a nem fogyatékos embereket. Egy profitorientált és egy non-profit orientált szervezet találkozásának a gyümölcse a Jupiter.”

Tausz Péter, a Fruccola ügyvezetője hangsúlyozta, hogy mindannyian beleteszik a saját tapasztalatukat, tudásukat, és létrehoznak valami újat:
„A leglényegesebb üzenet, hogy sok kis segítséggel megtörténhetett az, amit két éve megálmodtunk, hiszen több mint százan adományoztak. Elindulhattunk a Sziget Fesztiválon, amely lehetőséget adott számunkra, hogy kipróbálhassuk magunkat.”

Tunyogi Imre, a food truck munkavállalója nagy lelkesedéssel beszélt tevékenységéről:
A kezdetektől a Jupiternél dolgozom, az oszlopos tagja vagyok. Szeretem ezt a munkahelyet, a szívemen viselem, és a legjobb csapattal dolgozhatok együtt.”

Berzevici Rita, az Allee Bevásárlóközpont marketing managere elárulta, miért biztosítottak helyet a Jupiternek:
„Örülök, hogy egy ilyen kezdeményezés mellé állhattunk. Minden kollégánk hatalmas lelkesedéssel várta a Jupitert. Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan közösség aktív részesei vagyunk, amely folyamatosan tesz is azért, hogy a társadalom tagjai minden megosztottság ellenére közelebb tudjanak kerülni egymáshoz. Köszönjük, hogy ezt a nagy lépést a KézenFogva Alapítvány és a Fruccola megálmodta.”

Forrás: eselyekutcaja.ujbuda.hu

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760