Betűméret növelése Betűméret csökkentése FacebookBMK a YouTube-onBMK az Issuu-nRSS FeedBMK HírlevélChange to English

Már könnyen érthetően is informálódhat a koronavírusrólAz úgynevezett könnyen érthető kommunikáció (KÉK) egy olyan technika, aminek legalább olyan jelentősége van az értelmi fogyatékossággal élő emberek életében, mint a rámpának a mozgássérültek, a Braille-írásnak a látássérültek vagy a jelnyelvnek a hallássérültek számára.

A könnyen érthető szövegek nemcsak az értelmi fogyatékossággal élő embereknek, hanem szélesebb társadalmi réteg számára is segítséget nyújthatnak: például a szociálisan hátrányos helyzetben élőknek, a kevésbé iskolázottaknak, az olvasási zavarokkal küzdőknek, a más anyanyelvűeknek, a kiskorúaknak és az időseknek.

Ezért is fontos, hogy ahogy erősödik a koronavírus-járvány Magyarországon, elkészüljenek a könnyen érthető ajánlások is.

A francia kormányzati koronavírusos információs oldal teljes egészében elkészült könnyen érthető formában is, nálunk az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) nevű civil szervezet készítette el a legfontosabb információkat könnyen érthető formában.

A könnyen érthető tájékoztatót innen tudják letölteni (PDF).

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkeink:

Share
▼ Lakossági tartalom ▼

Keresés Doboz kibontása

BMK lakossági szolgáltatások Doboz kibontása

Társadalmi felelősségvállalás Doboz kibontása

Rólunk írták Doboz kibontása

Elismeréseink Doboz kibontása

Elégedettség mérő Doboz kibontása

1119 Budapest, Etele út 55. Telefon: 06/1/371-2760